PCM2

PCM2

Verdiepingstraining

In de PCM 1 Basistraining heb je de kracht van dit model ervaren. Je ontdekte hoe PCM altijd en overal toepasbaar is. In PCM 2 leer je het gedrag van anderen nog beter te ontcijferen, vooral als het gaat om miscommunicatie en conflicten. Ook leer je hoe en waarom motivatie in de loop van de tijd kan veranderen. In deze training duik je nog dieper in de achtergrond van stresssignalen en -gedrag. Je leert hoe je destructief gedrag omzeilt en uiteindelijk voorkomt. In praktijksituaties en met eigen cases oefen je met interventies en conflicthantering.

Gericht motiveren

Vanuit je eigen PCM-profiel begrijp je beter hoe elk persoonlijkheidstype en -fase zijn eigen motivaties en bijbehorende emoties heeft. Hierdoor kun je langetermijnstress voorspellen en bescherming bieden tegen de mogelijke gevolgen.

Patronen ontdekken

Je ontwikkelt een antenne voor stress. Hiermee spot je tijdig de gedragspatronen die jou en anderen in de weg zitten. Dit inzicht helpt je om miscommunicatie, ruis en conflict tegen te gaan.

Signalen oppikken

Als je de persoonlijkheidstypen begrijpt, kun je meer signalen oppikken uit de omgeving. Zo snap je beter wat mensen nou echt bedoelen in intense situaties, gesprekken of digitaal contact. Hierdoor herken je gebrek aan betrokkenheid en buig je het om naar echt contact.

PCM 2 biedt inzichten en vaardigheden om:

Miscommunicatie te signaleren door scherp te observeren.
Schriftelijke communicatie te analyseren en tussen de regels door te lezen.
Jouw communicatiestijl aan te passen aan de voorkeuren van anderen.
Emotionele patronen te herkennen en miscommunicatie te voorkomen.
Te voorkomen dat stress uitmondt in conflict en negativiteit om te buigen in productiviteit.
Te ontdekken hoe en waarom motivaties kunnen veranderen wanneer we faseren.

neem contact met mij op >