kennismaking teambuilding onboarding workshop

Er is weer een behoefte om elkaar te ontmoeten en echt te leren kennen. Ontdek mijn workshop voor kennismaking, teambuilding of onboarding.

"Ik wil mijn teamgenoten beter leren kennen en effectief met iedereen communiceren"

Toen ik, van de een op de andere dag, thuis moest gaan werken in plaats van vijf dagen in de week naar kantoor veranderden er enorm veel zaken.
Het “even naar iemand toe lopen” om “iets af te tikken” werd een mail sturen, een bel afspraak maken of een videocall uitnodiging versturen.
Als ik in een mail niet 100% duidelijk was kreeg ik na een dag wachten meer vragen dan antwoorden terug.
Alle spontaniteit was weg en ik miste ook de humor en uberhaubt omgang met collega’s. Natuurlijk ga je op zoek naar manieren hoe dingen wel kunnen. Soms hielpen deze oplossingen maar ook vaak ervoer ik het als een slap aftreksel van hoe het voorheen was. Maar goed, ik ken ook collega’s die echt genieten van het thuiswerken. Zo zie je maar dat wij allemaal verschillend zijn en dat is helemaal ok.

“Heb jij gedurende deze periode een verandering ervaren in de betrokkenheid met je team of in het teamgevoel in het algemeen?”


Nu het thuiswerkadvies  is opgeheven gaan we, in welke vorm en frequentie dan ook, met z’n allen weer naar kantoor om als team weer bij elkaar te zitten. Iedereen verwacht dat we door de “korte lijntjes” weer snel kunnen schakelen en dat we, mede door het sociale contact, er voor zorgen dat we als team succesvoller gaan worden.

Aan de andere kant is het wellicht wel even een omschakeling van een enorm prikkelarm thuiskantoor naar een kantoortuin. Er zijn misschien ook wel mensen bij gekomen die je nog maar amper hebt ontmoet door alle beperkingen. “Zo!, ik zie nu pas hoe lang je eigenlijk bent.”“Misschien heb je wel het gevoel dat jullie als team een reset nodig hebben”


Heb je in de afgelopen twee jaren veranderingen bij jezelf en bij je teamgenoten gemerkt, als het gaat om communicatie maar ook wellicht in motivatie?
Heb je gedrag ervaren dat je voor corona nog niet had gezien? Er kan veel veranderen in twee jaar tijd.

“Hoe goed ken je dit team eigenlijk nog?”


Misschien heb je wel het gevoel dat jullie als team een reset nodig hebben. Een dag waarin vanuit een hernieuwde kennismaking duidelijk wordt welke voorkeuren iedereen heeft en hoe iedereen het beste rendeert.


Het goede nieuws is dat ik voor jullie zo’n kennismakingsdag heb samengesteld:
Deze dag staat in het teken van kennismaking op een dieper level waarbij het toch luchtig en vooral veilig blijft.
Het Process Communication Model nodigt jullie via logische stappen uit om als team een enorme stap te zetten.

“Van zelfinzicht tot teamwork”


Binnen een team wil je een veilige werkomgeving creëren waarin mensen floreren en zichzelf kunnen zijn.

Maar hoe bereik je dat nou samen?

Door eerst veel over jezelf te leren, wat heb jij nodig om het beste uit jezelf te halen? Vanuit dat bewustzijn leer je de kwaliteiten en voorkeuren van je collega’s herkennen en benutten. Je leert hoe je je communicatiestijl daarop aan kan passen en zo écht contact maken. Met elk gesprek draagt je team zo bij aan een cultuur waar verschillen worden gevierd – en benut. Elke dag. Maak echt contact en bouw aan een positieve, veilige werkomgeving!
 

De voordelen voor jou:

Effectief communiceren: Weet hoe je anderen het beste kunt benaderen en maak zo echt contact.

Minder stress, meer verbinding: Voorkom miscommunicatie, de drempel op de weg naar sterkere relaties.

Een betere wereld: Draag met ieder gesprek bij aan een wereld waarin we elkaars kwaliteiten benutten.

De voordelen voor jouw organisatie:

Inclusief en persoonlijk leiderschap: Herken de behoeften van elk teamlid zodat je iedereen gericht kunt motiveren.

Persoonlijke effectiviteit: Buig negativiteit en miscommunicatie om in productieve resultaten.

Verwelkom diversiteit: Gebruik de verschillen tussen mensen en culturen om samenwerking te verbeteren.

Deze drie stappen gaan we doorlopen:


Intake
Iedere organisatie en elk team is uniek. Toch hebben ze vaak dezelfde uitdagingen, prioriteiten en behoeften. Start jullie PCM-reis met een intakegesprek – en ontdek wat jullie willen en nodig hebben.

Teamanalyse
Leer jezelf kennen, als individu en als groepslid. Met het PCM-profiel en de PCM- teamanalyse krijg je inzicht in dagelijkse behoeften en stresspatronen die invloed hebben op de werkomgeving en cultuur.

Jullie PCM-reis
Betere communicatie en samenwerking binnen je team zijn binnen bereik! Ga aan de slag met dit (maatwerk) PCM-programma om dagelijks het verschil te maken.
 

Deze bedrijven gebruiken PCM als communicatiemodel:

pcm bedrijven

Ben jij inmiddels overtuigd geraakt door het nut en de noodzaak van deze dag voor jouw team. Denk jij, net als ik, dat je met deze ene dag een enorme stap voorwaarts kan zetten? Neem dan contact met mij op.

De investering voor deze dag:

kennismaking teambuilding onboarding workshop
Prijs is exclusief BTW

Voor het bespreken van bijvoorbeeld incompany opties, neem contact met mij op, hiervoor gelden andere tarieven.

kennismaking teambuilding onboarding workshop
kennismaking teambuilding onboarding workshop
kennismaking teambuilding onboarding workshop
kennismaking teambuilding onboarding workshop

Het Process Communication Model ofwel PCM

Waar de een makkelijk praat, is de ander beter in luisteren. En toch kost het vaak moeite om écht contact te maken. Het Process Communication Model® leert je hoe je jouw communicatiestijl aanpast aan de voorkeuren van anderen. Zo haal je het beste naar boven in elk gesprek en elke situatie. En benut je ieders kwaliteiten.

Het PCM model geeft handvatten om om effectiever te communiceren en duurzaam met meer energie samen te werken. Je leert positieve kenmerken en stressgedrag bij jezelf en anderen herkennen en er zo effectief mogelijk mee om te gaan. Je zal ervaren dat dit werkt. Voorkom misverstanden en stress! Begrijp elkaar beter en bereik samen zoveel meer.

Zo werkt PCM

PCM is een unieke tool voor zelfmanagement en om anderen te ontcijferen. Je leert hoe je gedrag observeert en elkaars behoeften en sterke kanten herkent en benut. PCM onderscheidt zes persoonlijkheidstypen die we allemaal in ons hebben: de Gestructureerd denker, Doorzetter, Rebel, Promotor, Harmoniser en Dromer. In elk van ons staat een andere combinatie van deze zes typen centraal.

Van buitenaards naar wereldwijd succes

PCM werd gelanceerd in de jaren ’70, toen dr. Taibi Kahler de baanbrekende inzichten uit zijn persoonlijkheidsonderzoek toepaste om NASA te helpen. NASA’s psychiater vroeg Kahler om te helpen bij het selecteren van de beste astronautenteams voor ruimtemissies – en die selectie bleek succesvol. In 1982 valideerde Kahler de vragenlijst die hieraan ten grondslag lag en ontwikkelde deze door tot het Process Communication Model®. Kahler is altijd trouw gebleven aan zijn missie: stop mensen niet in hokjes, maar herken, vier en benut hun verschillen.

Tegenwoordig is Kahler president emeritus van Kahler Communications Inc., de organisatie achter PCM. Het model wordt toegepast in 54 landen door toonaangevende bedrijven als Pixar, L’Oréal, IKEA, BMW en Coca-Cola in leiderschap en teamontwikkeling, en ook door leraren, ouders en gezondheidsprofessionals. Ons netwerk bestaat uit meer dan 4000 gecertificeerde trainers and coaches, die al meer dan 1,4 miljoen mensen kennis lieten maken met het Process Communication Model.