Maak dagelijks het verschil met PCM!

We willen allemaal het beste uit onszelf en anderen halen. En we willen allemaal afrekenen met irritaties, tegenslagen en miscommunicatie die ons in de weg staan. Het goede nieuws is: dat kan. Als trainer, coach, team, organisatie, leider, leraar, ouder en gewoon als mens kunnen we leren om onszelf en anderen te ontcijferen, elkaars taal te spreken en sterkere relaties te bouwen.

Door PCM toe te passen in ons leven kiezen we voor positiviteit, benutten we onze verschillen – en maken we een verschil voor onszelf en anderen. Thuis en op het werk. Groot en klein. Elke dag en elk moment. Want elk gesprek kan het begin zijn van een verandering.

Over PCM

ontstaansgeschiedenis

De Amerikaanse klinisch psycholoog dr. Taibi Kahler is de man achter PCM. Als onderzoeker op gebied van de Transactionele Analyse ontdekte hij stresspatronen die we allemaal laten zien - en voorwaarden die we nodig hebben om op ons best te zijn. Ook ontdekte hij zes persoonlijkheidstypen die we allemaal in ons hebben. Deze helpen om stressgedrag te voorspellen en voorkomen en zo een positief verschil te maken. Kahler’s inzichten resulteerden in uitvoerig kwalitatief en kwantitatief onderzoek, waardoor het universeel toepasbaar is.

Van buitenaards naar wereldwijd succes

In de late jaren ’70 vroeg de hoofdpsychiater van NASA dr. Kahler om hulp bij de selectie van astronautenteams. Hierna richtte Kahler zijn bedrijf Kahler Communication Inc. op, valideerde hij de vragenlijst die ten grondslag ligt aan PCM en ontwikkelde het Process Communication Model®. Zijn filosofie: stop mensen niet in hokjes, maar herken, vier en benut hun verschillen. Kahler maakte PCM toepasbaar voor coaches en trainers over de hele wereld. Dit resulteerde in een netwerk van meer dan 4000 trainers en coaches in 54 landen. Tot nu toe ontdekten al 1,4 miljoen mensen de kracht van PCM. Het wordt gebruikt door toonaangevende bedrijven als Pixar, L’Oréal, IKEA en Coca-Cola, en ook door leraren, ouders en gezondheidsprofessionals om relaties te versterken.

Wat levert het toepassen van PCM op?

Je wilt een werkomgeving creëren waarin mensen floreren en zichzelf kunnen zijn. Maar hoe bereik je dat nou samen, door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten? PCM helpt je medewerkers begrijpen wat ze nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Vanuit dat bewustzijn leren ze hoe ze voorkeuren van hun collega’s herkennen, hun communicatiestijl daarop aanpassen en zo écht contact maken. Met elk gesprek draagt je team zo bij aan een cultuur waar verschillen worden gevierd – en benut. Elke dag.

Wat klanten er van zeggen

Zeer waardevolle pcm training , waarbij je meer inzicht krijgt in verschillende persoonlijkheidstypes, en het gebruiken van de juiste communicatiekanalen. Ik heb de training van Arjan Stoffers over PCM als zeer leerzaam, interessant, helder en toepasbaar ervaren.
Jelmer Bol Raap - sr operations engineer
Als PCM trainer is Arjan heel goed in het samenbrengen van de theorie met de praktijk. Hierdoor gaat de theorie leven en kun je het zelf snel en makkelijk toepassen. Als persoon ken ik Arjan als zeer oprecht en als een no-nonsense persoon. Dit komt ook terug in zijn training. Alles met respect, duidelijk en eerlijk.
ellen draaijer - adviseur capaciteitsmanagement
Arjan leidde ons op geheel eigen wijze door PCM model en verschafte daarmee veel inzichten op eigen gedrag. Veel uit het verleden was opeens beter te duiden, het geleerde is een enorme verrijking voor de toekomst in mijn rol als HR manager.
Peter van Wees - HR Manager
Soms valt alles in het juiste perspectief. Dit is zeer zeker bij Arjan het geval als je een training van hem mag volgen. Buiten zijn kennis en professionaliteit, is zijn mannier van training geven zeer prettig. Duidelijk en inhoudelijk goed met een fijne dosis humor zonder het individu of doel uit ogen te verliezen. Zowel binnen als buiten de training is de omgang en communicatie met Arjan prettig. Persoonlijk ken ik Arjan als een betrouwbaar, warm en eerlijk mens. No nonsense, geen praatjes maar oprecht.
Marcel Rijnsewijn - Eigenaar Reset your preset
Procesgericht communiceren gevolgd bij Arjan. De sfeer was ontspannen en gezellig. Als er iets onduidelijk was, had Arjan altijd een concreet en/of grappig voorbeeld dat de stof tot leven liet komen. Altijd ruimte en gelegenheid voor het persoonlijke aspect. Naast de inhoudelijke stof waren de deelnemers net zo belangrijk en soms belangrijker. Ook de wat lastigere situaties werden hoffelijk opgevangen. Kortom, aanrader!
Bas wind - product owner
Arjan is een trainer met passie voor zijn vak en het onderwerp. Ik ben in zijn 3 daagse training tot nieuwe inzichten gekomen, heb mij persoonlijk verder ontwikkeld en veel plezier gehad. Arjan is betrokken en staat open voor feedback . Hij is oprecht geïnteresseerd zijn trainingen te optimaliseren. Arjan is een trainer met passie voor zijn vak en het onderwerp. Ik ben in zijn 3 daagse training tot nieuwe inzichten gekomen, heb mij persoonlijk verder ontwikkeld en veel plezier gehad. Arjan is betrokken en staat open voor feedback . Hij is oprecht geïnteresseerd zijn trainingen te optimaliseren.
Sibylle Rozema-Ludwig - agile coach

Hoe kan ik je helpen?

The full PCM experience

Leer de basisinzichten en vaardigheden voor effectief communiceren, motivatie en zelfmanagement. Leer hoe je conflicten ombuigt in constructieve samenwerking. Verdiep je verder in stresspatronen en miscommunicatie in deze toptraining van 5 dagen volgepakt met waarde.

PCM1 de basis

In PCM 1 leer je de basisinzichten en -vaardigheden voor effectief communiceren, motivatie en zelfmanagement. Je gaat aan de slag met de tools die PCM biedt om jouw communicatiekracht te versterken. Voor deze training hoef je niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

PCM1 for teams

Leer jezelf kennen, als individu en als groepslid. Met het PCM-profiel en de PCM- teamanalyse krijg je inzicht in dagelijkse behoeften en stresspatronen die invloed hebben op de werkomgeving en cultuur. Betere communicatie en samenwerking binnen je team zijn binnen bereik! Ga aan de slag met een maatwerk PCM-programma met

PCM2 voor gevorderden

PCM 2 draait om conflicthantering en motivatie en is het vervolg op PCM 1. Verdiep je verder in stresspatronen en miscommunicatie en vergroot je vaardigheden om echt verbinding te maken. Om aan deze training mee te doen, moet je PCM 1 afgerond hebben.

Leer je team en jezelf kennen

(hernieuwde) kennismakingsdag voor teams die door het thuiswerkadvies nog niet echt elkaar hebben leren kennen, of elkaar beter willen leren kennen. Het gaat niet om: "Wat voor hobby's heb jij?", maar echt om wie je bent, hoe jij naar de wereld kijkt, wat jou motiveert en hoe jij het liefste communiceert. Wat hebben jullie nodig om echt goed en leuk te kunnen samenwerken?

WORKSHOP MET ENORM VEEL WAARDE

Op basis van het PCM profiel leer je hoe je naar de wereld kijkt, wat jou motiveert en hoe je het liefste communiceert.

Maatwerk Workshop

Een interactieve workshop over een van te voren afgesproken onderwerp.

Ted Talk/speaker

Een inspirerende, motiverende en energiegevende talk over een van te voren afgesproken onderwerp

Wie gingen u voor:

Arjan Stoffers training & consulting

info@arjanstoffers.nl

© Arjan Stoffers training & consulting 2022. All rights reserved